Ledervalg i Parat

Parats landsmøte har gått for gjenvalg av Unn Kristin Olsen som Parat-leder og Rune Berge som ny nestleder i Parat.

Unn Kristin Olsen gjenvalgt som Parat-leder

Det var knyttet stor spenning til ledervalget i Parat, der tidligere nestleder i Parat, Anneli Nyberg, stilte til ledervervet i konkurranse med sittende leder. Landsmøtet gikk for gjenvalg av Unn Kristin Olsen, som får tre nye år som Parat-leder.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 2 min

Valget på Parat-leder ble jevnt. Unn Kristin Olsen sier hun vil jobbe for å skape et større fellesskap og samhold i tiden fremover.
– Jeg vil takke landsmøtet for støtten, og ser frem til tre nye år som Parat-leder. Landsmøtet har gitt oss en retning, og jeg vil jobbe for at hovedstyret gjennomfører alle vedtak. Vi skal se fremover og sette oss nye mål, sier Olsen.

Ny nestleder

Landsmøtet i Parat har også valgt ny nestleder, Rune Berge, som i dag er konserntillitsvalgt i Schibsted. Berge var også den som var innstilt av valgkomiteen. Han er samtidig den Unn Kristin Olsen ønsket til vervet som sin nestleder.

Arbeidsoppgaver for nytt Parat-styre

Landsmøtet har vedtatt å opprette et satsningsfond med en startkapital på 15 millioner kroner.
– Parat har et stort streikefond, et fond vi forventer vil vokse i årene fremover. Samtidig er det et fond vi selvfølgelig vil bruke om nødvendig. Satsingsfondet vil vi bruke til å styrke Parats posisjon i det organiserte Norge, sier Olsen.

Hun sier det vil være arbeidslivs- og samfunnspolitisk program for perioden 2025 til 2027 som vil være førende for arbeidet i ny tre-års periode.

Resolusjoner

Landsmøtet har også vedtatt resolusjoner, der Olsen vil fremheve Parats støtte til Ukraina.
– Her ber Parat om et stort ekstraordinært uttak fra Statens pensjonsfond utland for bruk til humanitær, militær og langsiktig Ukraina-støtte for et solid demokrati. Vi står sammen med Ukraina, for fred, frihet og menneskeverd, sier hun.

Olsen sier en mer bærekraftig og rettferdig AFP-ordning er viktig for Parat og er noe nytt hovedstyre vil jobbe med.
– Vi mener dagens regelverk fører til at alt for mange ansatte i privat sektor går glipp av AFP og landsmøtet har vedtatt å jobbe for endring i dagens ordning. Vi mener et flertall av organiserte arbeidstakere må få en reell mulighet til å ta ut AFP. Dette vil gjøre AFP-ordningen mer forutsigbar, friste flere unge til å organisere seg og gi større trygghet for fremtidig pensjon, sier hun.

Parat-lederen sier landsmøtet også har vedtatt å jobbe for økt kompetanse iblant sårbare grupper. Her mener vi det offentlige og bedriftene må ta et større ansvar for å sikre at alle grupper i arbeidslivet sikres og ingen faller utenfor. Direkte ansettelser fremfor å sette ut arbeidsoppgaver, er et av virkemidlene som bør vurderes for å sikre en inkluderende arbeidsplass der alle ansatte er en del av det samme fellesskapet med like muligheter, sier Olsen.

Hun sier landsmøtet også har vedtatt resolusjoner som pålegger Parats ledelse å prioritere jobben med «styrket kildekritikk i en digital tidsalder», «et politi med kapasitet til å trygge innbyggerne», arbeid for å «øke det strafferettslige vernet til vektere» og ikke minst at «seksuell trakassering i arbeidslivet må opphøre».

Powered by Labrador CMS