Laila Aas, nestleder i ThsF
Laila Aas

Arbeidsgleden, hvor har den tatt veien?

Kommentar: Det jeg ser og hører nå, er at mange medlemmer kontakter de tillitsvalgte fordi de er utslitte og frustrerte der ute i tannhelsetjenesten.

Publisert
Lesetid: 1 min

Dette er en kommentar. Innholdet står for skribentenes regning.

Det er store oppslag om kutt i statsbudsjettet, dårlig økonomi i fylkeskommunene, og det er usikkerhet om hvor tannhelse skal ligge i fremtiden, noe som belyses i Tannhelseutvalgets NOU.

Vi drukner i sentralisering, sparetiltak og kartlegging, og dette brukes det mye penger på.

Resultat: Det kuttes inn til beinet med antall ansatte, og mer arbeid må utføres med færre ansatte. Vi er på bristepunktet. Hvor lenge klarer de ansatte å stå i dette?

Denne usikkerheten gjenspeiler seg i det psykososiale arbeidsmiljøet på arbeidsplassene.

Og den gir stress, som igjen påvirker kroppen med fysiske plager. Sykefraværet skyter i luften. Den er alarmerende på enkelte arbeidsplasser. Vi er på ville veier.

Det vi hører fra våre medlemmer og tillitsvalgte, er at i tannhelsetjenesten sitter behandlerne som kunne tatt unna pasienter som venter i behandlingskø, og bruker dyrebar tid til administrasjon. Dette er feil ressursbruk. Dette må ledelsen nå se.

Hadde de bemannet opp slik at tannhelsesekretærene tok ansvar for administrasjon, telefon, sterilarbeid med mer, kunne teamene fått arbeidsro til å gjøre unna det som er planlagt av behandling uten avbrudd. Det gode samarbeidet i temaene vill kommet i fokus, og følelsen av at alle er like viktig ville kommet alle til gode.

De yngre skal stå lengre i jobb. Da må vi tenke rett og fornuftig også. Ikke bare se til kroner og øre.

Jeg oppfordrer våre medlemmer til å ta kontakt med de tillitsvalgte om de skulle ha behov for det. Ikke sitt alene med de utfordringene som skaper frustrasjon.

ThsF er her for våre medlemmer.

Powered by Labrador CMS