Benedicte Bjørnland

Politidirektør Benedicte Bjørnland går av etter endt åremål

Kommentar: Denne uken annonserte politidirektør Benedicte Bjørnland at hun ikke vil søke fornyet åremål, og dermed avslutter sin periode som politiets øverste leder i mars 2025.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Bjørnland har hatt en sentral rolle i utviklingen av norsk politi, og hennes beslutning om å tre av blir møtt med forståelse og respekt fra kollegaer og samarbeidspartnere. Kjetil Ravlo, forbundsleder i Norges Politilederlag i Parat, uttrykker sin takknemlighet for hennes innsats.

– Benedicte har vært svært viktig for utviklingen av norsk politi, og jeg skulle ønske at hun gjerne fortsatte, sier Ravlo. 

– Hun har hatt en særdeles god evne til å balansere drift og utvikling, politikk og fag, og ikke minst krav og omsorg. Hun har stått støtt i flere krevende situasjoner for norsk politi i rollen som direktør. Hennes forbilledlige respekt og forståelse i partssamarbeidet, samt evnen til å lytte til alle fagforeningene, har vært avgjørende for det gode samarbeidet vi har opplevd, legger han til.

Ravlo understreker også at rollen som politidirektør er svært krevende, og uttrykker forståelse for at Bjørnland nå velger å la stafettpinnen gå videre.

– Jeg ser fram til samarbeidet frem til mars neste år, og jeg er sikker på at en ny arbeidsgiver vil få stor glede av å ha denne dyktige dama på laget etter hvert, avslutter Ravlo.

Benedicte Bjørnland har vært politidirektør siden 2019, og hennes periode har vært preget av flere store utfordringer og viktige reformer innen norsk politi. Hennes etterfølger vil bli utpekt i løpet av de kommende månedene.

Powered by Labrador CMS