Parat forsvar-leder Johan Hovde og statssekretær Hans Christian Kjølseth - forsvarsbudsjettet for 2025
Parat forsvar-leder Johan Hovde og statssekretær Hans Christian Kjølseth

110 milliarder kroner til forsvar – flere ansatte og flere soldater

Regjeringen foreslår å øke forsvarsbudsjettet med 19,2 milliarder kroner. Totalt betyr det 110 milliarder kroner. Forsvaret skal få flere ansatte og soldater. - Positivt, sier Parat forsvar-leder Johan Hovde.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Pengene skal gå til opprusting av forsvaret med flere folk, mer ammunisjon og bedre beredskap.

Regjeringen vil øke antall ansatte med om lag 300 nye årsverk, i overkant av 400 flere vernepliktige i førstegangstjeneste og i overkant av 600 flere reservister innen utgangen av 2025.

680 millioner kroner er satt av spesifikt til personellopptrappingen, 460 millioner kroner går til tiltak for å rekruttere og beholde folk i Forsvaret.

– Folkene er den viktigste ressursen vi har i Forsvaret. Vi fortsetter veksten i antall soldater og ansatte i 2025, og vi iverksetter tiltak for å gjøre det mer attraktivt å tjenestegjøre i Forsvaret, forteller forsvarsministeren.

Parat forsvar: - Positivt

Leder i Parat forsvar, Johan Hovde, er positiv til budsjettforslaget. 

– Det er bra at regjeringen leverer i tråd med forventningene fra langtidsplan for Forsvaret, men vi skulle nok ønske at bevilgningene og satsingene var enda større. Eiendom, bygg og anlegg skal utbedres, og det tilføres betydelig med midler til personell og kompetanse. Her mener vi at det kunne vært en ytterlig styrkning, sier Hovde til Parat24. 

Heimevernet styrkes

Han trekker også fram styrkingen av Heimevernet som positiv. 

– Heimevernet styrkes med flere folk som skal få mer trening og ikke minst bedre utstyr, og det er bra. Parat forsvar er i hovedsak fornøyd med forslaget til forsvarsbudsjett og kommer selvsagt til å delta i høring på Stortinget budsjettet når den tid kommer, sier Parat forsvar-lederen.

Powered by Labrador CMS