Farmasiliv 2024:

Autorisert apotektekniker Cathrine Myhra har jobbet i Apotek 1 i 16 år. Hun er glad for å kunne vise fram det positive ved arbeidshverdagen.

Ambassadøren forteller

Autorisert apotektekniker i Apotek 1, Cathrine Myhra, er en av ambassadørene som er på pletten for å vise fram apotekhverdagen på sosiale medier. Du kan blant annet se arbeidet hennes på jobbiapotek1 på Instagram.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 2 min

 Om bakgrunnen for at hun takket ja til oppdraget, sier Myhra at hun ser på dette som en mulighet til å vise fram den fine dynamikken på jobb. 

– Vi har to yrkesgrupper på mitt apotek: apotekteknikere og farmasøyter. Og vårt samspill er så viktig for at kunden skal få de beste kundeopplevelsene, og for at apotekhverdagen skal bli optimal. Jeg ville også være med på å fremme Apotek 1 som en attraktiv arbeidsplass, og hva er da bedre enn å kunne vise hvor bra vi har det?

Viktig samfunnsoppdrag

Myhra forteller at hun også ønsker at andre skal kjenne "følelsen av Apotek 1", som er Norges største apotekkjede. 

– Det kan høres stort og upersonlig ut, men selv om vi er mange, oppleves det nært og lite. Jeg føler at alle A1-ere er mine kollegaer – uansett om de jobber på apotek, i IT-avdelingen, i logistikkavdelingen eller på kjøl. Jeg har sikkert, som mange andre, i perioder «bare» tenkt på Apotek 1 som en arbeidsgiver. Men etter at jeg ble med på ambassadørprogrammet, har jeg virkelig fått opp øynene for det viktige samfunnsansvaret vi i Apotek 1 har. Jeg har sett verdiene våre utspille seg i flere ledd av organisasjonen, og jeg har møtt så mange med det samme engasjementet som jeg selv har. Dette ønsker jeg å formidle til flere.

- Jeg har virkelig sett verdiene våre utspille seg i flere ledd av organisasjonen, sier apotektekniker Cahrine Myhra.

Diskresjon

Myhra sier videre at hun ønsker å vise fram den viktige jobben som apotekteknikere gjør. 

- Vi er de som får problemstillingene, både store og små, servert på løpende bånd hele dagen. Vi må da, helst ganske raskt, løse kundenes problemer ved å bruke kunnskapen vår, både om sykdommer og produkter. Dessuten må vi vise diskresjon og profesjonalitet. 

Apotekteknikeren sier hun ofte har hørt setningen: «Å ja, du er bare en tekniker.» 

- Men det er ikke mange yrkesgrupper som står i direkte kundekontakt alene, som må ta mange avgjørelser for selvvalgskunden – og det gjerne raskt, understreker hun, og legger til:

– Vi har også ansvar for logistikkarbeid, varebestilling og vaksinering, pluss at vi – med kontroll av farmasøyt – registrerer resepter og blander miksturer. 

Innom for en prat

Noen kommer også innom bare for å prate, forteller hun, for kanskje er hun den eneste denne personen får snakket med den dagen. 

- Og de får viktig informasjon om riktig legemiddelbruk, som kan ha stor betydning for helsen deres. Vi får også oppleve kunder som blir lettet, glade, takknemlige og fornøyde. Jeg er stolt av å kunne si: «Ja, jeg er apotektekniker.»

Tas godt imot

 På spørsmål om hvordan kollegene reagerer på ambassadørene, sier Myhra:

– Jeg tror de syntes det var litt rart i starten. Jeg pratet stadig om hverdagshistoriene vi kunne videreformidle, og jeg maset om bilder. Men nå opplever jeg at kolleger kommer til meg med ideer og historier. Og de hjelper til med bilder, både foran og bak kamera.

Apotekteknikeren kan også melde om fine tilbakemeldinger på jobben de legger ned i Instagramkontoen, og sier: 

– Flere uttrykker også begeistring over å kunne se flere sider av apotekhverdagen.

Powered by Labrador CMS