Farmasiliv 2024:

Vi ønsker å bidra til å løfte frem apotek som arbeidsplass generelt – og selvfølgelig Apotek 1 spesielt, sier leder for rekruttering og employer branding i Apotek 1, Anette Vetland.

Apotek 1 satser på ambassadører

Apotek 1 er kommet godt i gang med sitt ambassadørprogram, der et knippe ansatte lager innlegg fra arbeidshverdagen sin – og poster dem i sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 2 min

Leder for rekruttering og employer branding i Apotek 1, Anette Vetland, kan fortelle om god respons på ambassadørprogrammet – som inngår i et større omdømmearbeid. Hun sier det ble startet for å synliggjøre hva som er det positive med å ha Apotek 1 som arbeidsgiver – både for å tiltrekke seg nye, flinke medarbeidere, men også for å holde på dyktige medarbeidere som allerede er på plass.

Et godt arbeidsmiljø er blant det som løftes fram. Foto:

Ambassadør-programmet i Apotek 1

  • Det ble åpnet for en rekrutteringskampanje der medarbeidere fra hele virksomheten kunne søke, og man ønsket seg representanter med ulik alder, fra ulike arbeidsfelt – og fra ulike geografiske områder.
  • Ambassadørene ble rekruttert til programmet før sommeren 2023 – og var i gang fra høsten 2023.
  • 15 stykker fikk ambassadørtittel og representerer de ulike arbeidstakergruppene i Apotek 1.
  • Ambassadørene lager selv innhold til sosiale medier, enten til Instagram-kontoen @jobbiapotek1 – eller til sine egne LinkedIn-profiler.
  • Før ambassadørprogrammet gikk i gang, ble det gjennomført en opplæringsdag, der lovmessige krav og begrensinger som gjelder legemidler og personvern, ble tatt opp.
  • Ambassadørene blir også brukt til kommunikasjon og arrangementer internt i Apotek 1.

– Et større innsiktsarbeid viste oss at vi som arbeidsgiver har mye å være stolte over – og at det er mye vi med fordel kan løfte fram i større grad enn vi gjorde tidligere. Noe av det som utpeker seg, er et svært godt arbeidsmiljø. Da ble utfordringen: Hvordan kan vi formidle dette på en troverdig måte, sier Vetland om bakgrunnen.

Godt arbeidsmiljø

Ettersom det gode arbeidsmiljøet var noe medarbeiderne selv trakk fram som en spesielt positiv faktor, ble det viktig at det også var medarbeiderne som fikk fortelle historien om Apotek 1, framholder Vetland. Hun sier det dermed var duket for fortellinger fra arbeidshverdagen og apotekerlivet. En hverdag med både meningsfullt arbeid og arbeidsglede – og ikke minst godt humør, sier Vetland, og føyer til:

– Alle mulighetene man har som medarbeider i Apotek 1, er et annet aspekt som trådte tydelig frem i innsiktsarbeidet, og vi håper det også kan komme frem gjennom ambassadørarbeidet. Vi vet dessuten at mange av våre medarbeidere opplever at de har en jobb der de betyr noe for andre. De skal være våre historiefortellere.

Opptatt av lønn 

Nestleder i Farmasiforbundet, Monika Nilsen, sier til Parat at hun gleder seg over arbeidet som legges ned i ambassadørprogrammet.

 – Vi er opptatt av flest mulig heltidsstillinger og autorisert helsepersonell. Skal vi være attraktive, må vi kunne tilby det. Dessuten må vi snakke om trygge, gode arbeidsplasser, en attraktiv lønn og tilfredsstillende bemanning. 

Hun følger med på programmet, både på Instagram og LinkedIn, forteller hun - og sier videre at hun synes det er mye flott som legges ut. 

– Som tillitsvalgt er jeg spent på om prosjektet fører til resultater med tanke på rekruttering for vår yrkesgruppe. Dette er et spennende prosjekt, mener hun.

Økt stolthet

Vetland kan melde om mye engasjement etter at programmet ble lansert høsten 2023, og sier:

– Vi får mange tilbakemeldinger om at vi oppleves som synlige der ute. Vi har også blitt kontaktet av jobbsøkere som har fått lyst til å søke stillinger hos nettopp oss fordi de har sett ambassadørene våre.

Målgruppen for programmet er hovedsakelig potensielle arbeidstakere, som farmasøyter, apotekteknikere og andre medarbeidere.

– Også de andre arbeidstakergruppene våre er viktige å fremme i ambassadørprogrammet, vi er avhengig av alle deler av verdikjeden for å kunne levere de gode kundemøtene som vi lever av, sier Vetland. Hun synes også det er fint å kunne løfte litt på sløret om det indre apoteklivet, til folk som ikke har stor kjennskap til kjeden fra før.

– Sist, men ikke minst, er det et viktig moment for oss at ambassadørene kan gi økt stolthet internt for den viktige jobben som gjøres hver dag, avslutter Vetland.

Powered by Labrador CMS