En ny rapport fra SSB viser at nesten en av fem født i 1949 valgte å forsette i jobb samtidig som de tok ut tidligpensjon Foto: iStock

En av fem kombinerte jobb og pensjon

Pensjonsreformen i 2011 gjorde det mulig å ta ut pensjon og samtidig fortsette i jobb. Nesten en av fem født i 1949, som var de første som kunne kombinere jobb og pensjon, benyttet seg av muligheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Statistisk sentralbyrå, SSB, har fulgt situasjonen for dem som ble født 1949 og som kan kombinere pensjon og jobb etter pensjonsreformen i 2011.

I 2012 kombinerte nesten en av fem jobb og pensjon. Menn var et flertall i gruppen. En av tre valgte å bare jobbe og ikke ta ut pensjonen det første året. I løpet av de neste årene mot 2018 synker yrkesaktiviteten for begge grupper, viser SSB-rapporten.

De som kombinerte jobb og pensjon hadde høyest inntekter i årene fram mot 2018. Denne forskjellen varte fram til 67 år og pensjonen ble hovedinntekten for de fleste. Valget om å ta ut pensjon ved siden av jobb eller ikke, ser ikke ut til å ha påvirket formuen. Begge gruppene ligger på samme nivå for personlig formue.

Den såkalte nåverdien av pensjonsformuen i 2017 viser at de som tok ut av pensjonen mens de jobbet hadde en gjennomsnittlig pensjonsformue på 5,1 millioner kroner. De som ikke tok ut pensjon underveis hadde en formue på 6,1 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS