Enighet for ansatte i SAS-kabin – Streiken avsluttes

Leder for SAS Norge kabinforening i Parat, Martinus Røkkum, sier det er oppnådd enighet mellom kabinansatte og SAS-ledelsen og at streiken nå avsluttes. Han sier det er oppnådd en lønnsøkning for 2024 på samme nivå som de andre flyselskapene i Norge, totalt ca 7,5 prosent som etterbetales fra 1.mai i år. I tillegg til noe redusert arbeidsbelastning.

Publisert Sist oppdatert

Martinus sier kabinansatte fortsatt har en for lav lønn, men aksepterer resultatet.
– Med det utgangspunktet vår arbeidsgiver hadde i dette oppgjøret, der det skulle spares og vi i utgangspunktet måtte gi fra oss rettigheter mot mer lønn, er vi fornøyd med dette oppgjøret, sier han.

Administrerende direktør i NHO Luftfart Erik Lahnstein og leder for SAS Norge kabinforening i Parat Martinus Røkkum har signert enighet om ny tariffavtale for 2024 - 2026.

Han sier det i tillegg til en reell lønnsøkning er oppnådd enighet om noen lettelser i arbeidsbelastningen.
– Vi får blant annet flere ekstra helger med fri gjennom året og vi har fått gjennomslag for spisepauser på bakken ved lange arbeidsdager. Jeg vil også benytte anledningen til alle våre medlemmer som har stått på og gitt oss støtte under konflikten. All støtte fra andre kabinansatte og ikke minst støtte og forståelse fra passasjerene har vært viktig, sier Martinus.

Han sier oppgjøret nå skal ut på uravstemning blant medlemmene.

Powered by Labrador CMS