Katrine Roald 2022
Parats forhandlingsleder Katrine Roald

Enighet om forsknings- og undervisningsoverenskomsten

Parat og NHO-foreningen Abelia er enige om ny avtale for medlemmer på forsknings- og undervisningsoverenskomsten. Avtalen omfatter medlemmer som er ansatt i blant annet BI, Oslo International School, Norce og Noroff.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Partene kom til enighet sent onsdag kveld, etter forhandlinger flere timer på overtid. Parats forhandlingsleder Katrine Roald sier Parat har vært opptatt av å utvikle avtalen, og gi de tillitsvalgte bedre forutsetninger for å drive lokale lønnsforhandlinger.

- Løsningen styrker den enkeltes ansattes rett til kompetansehevende tiltak, og vi har også fått på plass en ny bestemmelse som tydeliggjør at frivillige arrangementer i tilknytning til arbeidet kan være en ulempe det er behov for å kompensere for. I tillegg har vi styrket to bestemmelser som skaper en plikt til økt dialog og involvering av de tillitsvalgte knyttet til lønnsfastsettelse, sier Roald.

Den ene bestemmelsen slår fast at det skal være en lønnspolitikk som er drøftet med de tillitsvalgte, og kjent for de ansatte. Den andre understreker at kriteriene som er grunnlaget for lønnsfastsettelsen skal drøftes med de tillitsvalgte.

- Totalt bør endringene bidra til videre godt lokalt arbeid både i og utenfor de lokale forhandlinger, sier Parats forhandlingsleder.

Powered by Labrador CMS