Både passasjerer og ansatte klager over manglende smittevern på Oslos hovedflyplass Foto: iStock

Flypassasjeravgiften kuttes fra 85 til 60 kroner

Kutt i flypassasjeravgiften har vært en kampsak for Parat i mange år og nå kutter regjeringen flypassasjeravgiften for reiser til Norge og Europa med 29 prosent. Enkeltreiser til Europa og Norge vil få 25 kroner mindre i avgift neste år.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Flypassasjeravgiften er todelt, og det er den såkalte «lave satsen» som foreslås redusert i forslaget til statsbudsjettet for neste år. Den lave satsen gjelder på alle reiser til steder i Norge eller Europa, og er i dag på 85 kroner per passasjer. Neste år foreslår regjeringen å sette den ned til 60 kroner.

Reiser til resten av verden blir litt dyrere

Den høye satsen, som gjelder på alle reiser til resten av verden, foreslås imidlertid økt i tråd med prisstigningen på 3 prosent. Dermed øker den fra 332 kroner til 342 kroner i budsjettforslaget.

Det blir høyere lufthavnavgifter for flyselskapene

Regjeringen vil styrke Avinors økonomi. Regningen skal deles på staten, Avinor selv og flyselskapene, som får økte lufthavnavgifter.
– For at Avinor skal kunne ivareta sine oppgaver, må det langsiktige finansielle resultatet til selskapet styrkes, kommer det fram i en pressemelding fra samferdselsdepartementet.

Dette skal gjøres ved å gradvis øke lufthavnavgiftene for flyselskapene i løpet av fem år. Statens bidrag blir å redusere flypassasjeravgiften med 600 millioner i året, og Avinor må bidra ved å øke resultatet i egen bedrift.

Powered by Labrador CMS