Ryanair-sjefen vil få bukt med uregjerlige passasjerer ved å begrense alkoholinntaket på flyplassen

Maks to drinker på flyplassen

Ryanairs toppsjef Michael O'Leary foreslår maksgrenser for alkoholinntak på flyplasser for å få bukt med utagerende passasjerer. En god tanke som er vanskelig å gjennomføre, mener leder i Parat kabinforbund, Sissel Vian.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

O'Learys forslag er at flypassasjerer bør få drikke maks to drinker per flyging. Ifølge ham har omfanget av voldelig og utagerende oppførsel på fly økt.
– Vi ønsker ikke å påføre folk tar seg en drink, skam. Men, vi lar ikke folk fyllekjøre. Likevel slipper vi dem inn i fly som går 33.000 fot over jorda, sier O'Leary i et intervju med Daily Telegraph. Han sier videre at det er vanskelig for flyselskapene å peke ut folk som er beruset ved gaten, særlig når boarding gjøres i grupper.

– Så lenge de kan stå oppreist og flytte seg framover, kommer de seg gjennom. Så, når flyet tar av, får vi den dårlige oppførselen, sier O'Leary.

Parat kabinforening: God tanke

Det er ikke et ukjent forslag, vi har også tenkt tanken i norsk luftfartsbransje, forteller Sissel Vian, leder i Parat kabinforbund. Hun legger til at det nok er teknisk mulig å gjennomføre det ved at passasjerene må vise boardingkort når de kjøper alkoholholdig drikke.
– Jeg tror likevel det vil være vanskelig å gjennomføre fordi presset fra de kommersielle aktørene som tjener penger på alkoholsalg blir for stort, sier Vian.

Økning i antallet uregjerlige passasjerer

Sissel Vian sier ar det er en økning i antallet hendelser med uregjerlige passasjerer, men at det har ulike årsaker.
– Tall fra Luftfartstilsynet viser at en tredjedel av rapporterte uregjerlige passasjerer er ruspåvirket, sier Vian.

Powered by Labrador CMS