Internasjonalt arbeid

Anneli Nyberg, Sissel Vian, Carl Rego og Unn Kristin Olsen under ITFs kongress.
Anneli Nyberg, Sissel Vian, Carl Rego og Unn Kristin Olsen under ITFs kongress i Marrakech.

Parat kabinforbund på banen internasjonalt: Valgt inn i styre for sivil luftfart

Over 2000 transport-tillitsvalgte fra hele verden er denne uken samlet i Marrakech i Marokko. Anledningen er Internation Transport Workers' Federations (ITF) kongress. Parat kabinforbunds leder Sissel Vian ble tirsdag gjenvalgt til styret for sivil luftfart.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Kongressen går av stabelen årlig, og for 2024 er mottoet "We move the world forward". De tillitsvalgte som deltar, representerer til sammen over 20 millioner transportarbeidere fra alle sektorer.

Valgt inn som europeisk representant

Tirsdag ble Parat kabinforbundets leder Sissel Vian igjen valgt inn som europeisk representant i styret for sivil luftfart i ITF. 

Portrett av Sissel Vian
Leder i Parat kabinforbund, Sissel Vian, er europeisk representant i ITFs styre for sivil luftfart.

– Jeg er takknemlig for fornyet tillit, og ser frem til fem nye år for å kjempe for kabinansattes rettigheter. Her kan vi ha innvirkning på arbeidstid og satsningsområder som er viktige for oss. Vi får også muligheten til å påvirke vår "arbeidsmiljølov", "flight time limitations", som er et regelverk som reguleres på europeisk nivå, sier Vian.

De neste fem årene vil det være seks hovedpilarer den sivile luftfartskomiteen skal ha som fokusområder:

- Future of Work 

- Safety

- Rights

- Equality

- Accountability

- Sustainability

Internasjonalt søkelys

Vian setter pris på at man retter oppmerksomheten mot de samme temaene både her hjemme i Norge og internasjonalt. 
– Akkurat som at vi her i Norge kjemper for anstendige lønns- og arbeidsvilkår, og samtidig retter søkelyset mot en sikker og bærekraftig luftfart, ser vi også at det er her interessefeltet ligger internasjonalt. Blant annet har det tverrfaglige arbeidet vi har satt i gang med Luftfartstilsynet i Norge blitt lagt godt merke til på tvers av landegrensene, sier hun. 

Også Pilotforbundet-leder Carl Rego, Parat-leder Unn Kristin Olsen og nestleder Anneli Nyberg er til stede på konferansen. 

Nyberg har vært på talerstolen for å gi sin støtte til prosjektet "Get ME home safely" - et initiativ for tryggere pendling for transportarbeidere. 

Carl Rego, Sissel Vian og Anneli Nyberg under ITF-kongressen.
Carl Rego, Sissel Vian og Anneli Nyberg under ITF-kongressen.

Rego har deltatt på kongressens "Sustainable Transport"-konferanse, der oppmerksomheten blir rettet mot at grønn omstilling også må være sosial omstilling. Pilotforbundet er i tillegg med for å støtte mosjonen mot "single pilot operations". Parat har også deltatt på støttemarkeringen for Ukraina.

Godt synlige

Organisasjonen har med andre ord vært godt synlige under kongressen så langt.

– Selv om vi er en liten klubb i internasjonal sammenheng har vi fått vist oss godt frem – og har fått gode tilbakemeldinger fra andre, sier Nyberg.

Powered by Labrador CMS