Katrine Roald 2022
Katrine Roald er Parats forhandlingsleder i oppgjøret knyttet til funksjonæravtalen.

Parat og NHO skal forhandle om funksjonæravtalen:

Parat krever et arbeidsliv som ivaretar alle livets faser

Tirsdag starter lønnsforhandlingene mellom NHO og Parat om funksjonæravtalen i NHO. Parats forhandlingsleder Katrine Roald sier Parat er å sikre gode forutsetninger for det lokale arbeidet, spesielt knyttet til kompetansehevende tiltak og et arbeidsliv som ivaretar alle faser i livet.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Funksjonæravtalen i NHO omfatter funksjonærer i privat sektor. En typisk ansatt arbeider på kontor, men det finnes også tekniske funksjonærer, lagerfunksjonærer, arbeidsledere og funksjonærer i ekspedisjon.

– Parat har medlemmer tilknyttet funksjonæravtalen ved blant annet Høgskolen Kristiania, Det Norske Veritas, Redgo, Skretting og Siemens Energy, sier Parats forhandlingsleder, Katrine Roald.

Sikre gode forutsetninger for det lokale arbeidet

Funksjonæravtalen er en rammeavtale. Det betyr at den skal utfylles med en lokal avtale, en særavtale, ved de ulike virksomhetene.

– Det viktigste for Parat er å sikre gode forutsetninger for det lokale arbeidet, spesielt knyttet til kompetansehevende tiltak og et arbeidsliv som ivaretar alle faser i livet. Vi er også opptatt av å få en avtale som gir god brukervennlighet, sier Roald.

To dager til forhandling

Forhandlingene omfatter over 1 700 medlemmer. Forhandlingsstart er tirsdag klokken 12. 

Det er satt av to dager til forhandlinger. Blir ikke NHO og Parat enige innen fristen, går oppgjøret til mekling.

Powered by Labrador CMS