Varslersak førte fram:

- En enorm lettelse, sier en av varslerne til Parat24.

Parat-medlem fikk fullt medhold i varslersak

I 2021 varslet de om kritikkverdige forhold ved den kommunale bedriften KSI. Nå er det klart at varslerne får full oppreising.

Publisert

Det var Fædrelandsvennen som skrev først om saken, der fem gikk sammen og varslet om kritikkverdige forhold ved bedriften KSI, som er en del av Varodd-konsernet. Avtalen som er inngått etter en snart tre år lang kamp, innebærer at KSI må betale varslerne 1,7 millioner kroner. 

Nå gleder varslerne seg over at saken endelig har fått en slutt. 

- Det er en enorm lettelse, for oss betyr dette at vi er blitt trodd, sier Jørn Kildedal til Parat24.

Arbeidsinkludering

I bedriften KSI er det mange som jobber med- og for arbeidsinkludering. VTA står for varig tilrettelagt arbeid.

Advokat i Parat, Sigurd Øyvind Kambestad, tok tak i saken. Foto: Trygve Bergsland.

- Det er de VTA-ansatte på KSI som er hovedpersonene her. Det var derfor vi varslet- på grunn av forholdene som var der, sier varsler Kildedal videre. Han sier til Parat24 at han er takknemlig for jobben Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad har gjort - og at da han ble involvert, ble det litt mer fortgang i prosessen. 

- Han tok tak i dette med gjengjeldelse, og mente dette var en soleklar sak. Han var tydelig i sin tale - og til slutt, snart tre år etter at vi  varslet, har saken kommet i mål, sier Kildedal. 

Ser varslernes sak

Styreleder i KSI, Hans Georg Høgevoll-Garstad, som også er konsernsjef i Varodd, sier til Fædrelandsvennen at saken har tatt tid. Han begrunner dette med at det gamle styret satt på mindre informasjon enn de gjør nå. 

Han sier også at det omfattende varslet de fem leverte i desember 2021, har ført til undersøkelser som har gjort bedriften i stand til å rette opp i avvik og forbedre systemer. 

- Det de varslet om var berettiget. Det nye styret ser varslernes sak, sier han blant annet til avisen

Powered by Labrador CMS