Parat om domstolene i stortingshøring

Under stortingshøringen om domstolene torsdag, la Parat vekt på at bemanningen blant dommernes støttepersonell gjennomgående er redusert de siste årene som følge av ABE reformen, noe som har vært ekstra belastende for domstolene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat ber Stortinget om at det avsettes midler til å styrke dommernes støttepersonell, slik at alt arbeid i domstolene skal kunne utføres grundig, samvittighetsfullt og være preget av den høye kvaliteten vi som borgere forventer av domstolen.

Sikkerhet, lyd og bilder

Fagsjef i Parat, Arve Sigmundstad, legger også vekt på fysiske og organisatoriske sikkerhetstiltak som kan bidra til at medarbeidere, aktører, publikum og brukere av domstolene kan føle seg trygge.

– Det er et sterkt behov for styrke sikkerheten ved å etablere sikkerhetskontroll i Bergen tinghus, Trondheim tinghus, Stavanger tinghus, Skien tinghus, Borgarting lagmannsrett og Gulating lagmannsrett. Parat ber om at domstolene sikres midler til å etablere sikkerhetskontroll i nevnte domstoler, sier Sigmundstad.

Parat tok også opp manglende midler til lyd. Bilde og opptaksutstyr.

– I det framlagte statsbudsjettet er det ikke satt av midler til opptaksutstyr i alle domstoler. Uten disse midlene kan ikke domstolene følge opp lovendringen fra 2005 om opptak i retten. Parat ber om at domstolene tildeles midler til opptaksutstyr slik av lovendringen fra 2005 kan følges opp. Dette er investeringer som ikke kan tas innenfor ordinær budsjettramme, uten at dette går på bekostning av domstolenes samfunnsoppdrag, sier Sigmundstad.

Powered by Labrador CMS