Piloter i Bristow Norway frykter at arbeidsgiver spekulerer i tvungen lønnsnemnd.

Piloter i Bristow Norway frykter arbeidsgiver spekulerer i tvungen lønnsnemnd

Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen registrerer at Bristow Norway kansellerer et svært stort antall flygninger fra basene i Bergen, Florø og Sola. Han sier antallet kanselleringer ikke på noen måte står i forhold til at 4 piloter er i streik og frykter selskapet spekulerer i tvungen lønnsnemnd.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Larsen sier at årsaken til det lave streikeuttaket er nettopp å unngå inngripen fra myndighetene.
– Vi organiserer 161 piloter i Bristow, kun 4 av disse er pr. i dag i streik. Likevel registrerer vi et betydelig antall kanselleringer på flygningene til og fra plattformene i Nordsjøen.

Forhandlingsleder og hovedtillitsvalgt mener selskapet må ta ansvar

Parats forhandlingsleder sier tvungen lønnsnemnd vil være helt uakseptabelt ut fra de faktiske forhold.
– Vi er kjent med at Bristow Norway over lang tid har vært underbemannet, noe som i stor grad dekkes opp ved å øke belastningen på piloter som allerede jobber mer en full stilling. Dette har vært tatt opp med selskapet, men uten resultater så langt, sier Larsen.

Han advarer norske myndigheter og operatører på norsk sokkel om å bli brukt av selskapet i en lovlig lønnskamp.
– Vi vet hvor lite som skal til for å utløse tvungen lønnsnemnd i oljesektoren. Samtidig kan ikke 2,5 prosent av ansatte piloter være grunnlag, hverken for de massive kanselleringer vi nå ser, eller grunnlag for myndighetene til å gripe inn, sier Larsen.

Hovedtillitsvalgt for Bristow-pilotene, Morten Kastner, sier det er to piloter i Bergen som er tatt ut i streik. I tillegg er det to korttidssykefravær ved basen.
– Selskapet har tirsdag, likevel valgt å kansellere halvparten av de 30 flygningene som var planlagt ut fra Bergen. Jeg håper ikke selskapet gjør dette bevisst for å spekulere i tvungen lønnsnemd, sier Kastner.

Treffer selskapet hardt

Sondre Nordseth, administrerende direktør i Bristow Norway, sier til Bergensavisen at streiken treffer selskapet hardt.
– Kombinasjonen med kapteiner i streik, sammen med ulike typer fravær, manglende fleksibilitet og dårlig vær betyr at vi dessverre ikke kan levere alle våre flyturer i denne perioden, sier Norseth.

Powered by Labrador CMS