Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Vil bruke over 770 millioner på jobbtiltak

Regjeringen styrker innsatsen for å få flere ut i arbeid. En økt satsing på arbeidsmarkedstiltak - og nye tilbud til unge - er blant det som foreslås. 

Publisert

- Arbeidskraften er den viktigste ressursen vår. Den blir det stadig større kamp om - og skal vi høste, må vi så. Derfor øker vi investeringene i arbeidskraften, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna på regjeringen.no.

Her fremgår det at det nå er om lag 620.000 personer som står utenfor arbeid, utdanning eller arbeidsmarkedstiltak. 

Regjeringens mål er å øke sysselsettingsdelen for befolkningen i alderen 20-64 år  til 82 prosent innen 2030, og videre til 83 prosent innen 2035. 

Regjeringens forslag

  • Øke bevilgningene til arbeidsmarkedstiltak, inkludert personellressurser i NAV, med 500 millioner kroner for å få flere i jobb - og færre på trygd. 
  • Etablere et arbeidsrettet ungdomsprogram med ny inntektssikring. Regjeringen vil starte forsøket høsten 2025 og foreslår 30 millioner kroner til en ny løsning for saksbehandling. 
  •  Styrke Jobbsjansen med 68 millioner kroner, for å få flere innvandrerkvinner i arbeid. 
  • 17 millioner kroner til å utvikle flere lavterskeltilbud og mer tilpassede tjenester for unge med sammensatte utfordringer. 
  • Øke driftsbevilgningen til NAV med 75 millioner for å styrke den arbeidsrettede oppfølgingen på NAV-kontorene. 
  • Øke bevillingen til varig tilrettelagt arbeid (VTA), inkludert personellressurser til NAV, med 73,5 millioner kroner sammenlignet med saldert budsjett 2024. 
  • Bruke 10 millioner kroner på å etablere et digitalt kompetansetilbud rettet mot ukrainere i Norge, for å bedre kunne bruke deres kompetanse. 
Powered by Labrador CMS