Leder for YS stat, Jens Jahren.

YS Stat: - Tillitsreformen går for sakte

YS Stat mener arbeidet med regjeringens tillitsreform går for sakte. Denne uka er tillitsreformen tema for YS Stats medbestemmelseskonferanse i Oslo.

Publisert
Lesetid: 1 min

Målet med tillitsreformen er å gi mer velferd og bedre tjenester til innbyggerne. For å få til dette sier regjeringen at det må jobbes mer med å øke tilliten innad i offentlig sektor. 

Dette vil de gjøre ved å øke handlingsrommet og gi mer faglig frihet til førstelinjen i staten og i kommunesektoren, slik at offentlig sektor samlet sett blir mer brukervennlig og mer lyttende overfor innbyggerne. 

YS Stat mener det er for mye detaljstyring

Jens B. Jahren er leder i YS Stat, sammenslutningen av YS-forbund med medlemmer i staten. Han sier YS Stat er utålmodig når det gjelder effekter av tillitsreformen. Han etterlyser mer ansvar og myndighet på utøvende nivå.
- Det styres fortsatt mye på detaljer, og det gir lite lokalt handlingsrom. Dessuten er det fortsatt press på budsjetter, noe som gir lite mulighet for å investere i tillitsreformen. Det svekker måloppnåelsen, sier Jahren. 

Skal diskutere tillitsreformen

Tirsdag og onsdag samles tillitsvalgte i staten for å diskutere nettopp tillitsreformen. På talerstolen i Oslo står blant andre statssekretær Gunn Karin Gjul (Ap) og representanter fra Høyre, Forsvarsdepartementet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring og Høyskolen Kristiania.
- YS Stat har alltid støttet reformen, men det har dessverre skjedd for lite blant våre forbund i statlig sektor. Nå er våre tillitsvalgte er klare til en innspurt på å få effekt av reformen, sier Jahren.

Powered by Labrador CMS