Anneli Nyberg. Foto: Trygve Bergsland

Anneli Nyberg vil bli ny Parat-leder

Dagens Parat-leder, Unn Kristin Olsen, har allerede lansert sitt kandidatur for gjenvalg under Parats landsmøte i november. Nå melder dagens nestleder Anneli Nyberg seg på i kampen for ledervervet og lanserer samtidig dagens leder for Parat forsvar, Johan Hovde, som ny nestleder.

Publisert Sist oppdatert

Nyberg har lang erfaring som tillitsvalgt i Parat og sier hun vil at Parat skal bli en enda bedre og mer synlig fagforening for medlemmer og tillitsvalgte.
– Parat har de beste ansatte i en godt drevet organisasjon. Blir jeg valgt som ny leder, vil jeg jobbe for at Parat skal være en aktiv, seriøs og relevant part i norsk arbeidsliv. En organisasjon som sikrer våre medlemmers lønns- og arbeidsvilkår på best mulig måte, sier hun.

Hun sier mange har oppfordret henne til å stille som forbundsleder.
– Det stilles stadig høyere krav til tillitsvalgte om å være oppdatert og tilgjengelig. Jeg brenner virkelig for å støtte tillitsvalgte i deres hverdag, fordi jeg vet hvor krevende det kan være. Derfor ønsker jeg å stille som lederkandidat på det kommende landsmøtet i Tromsø i november, sier Nyberg.

Johan Hovde stiller til valg som ny nestleder

Hovde sier han med glede stiller til valg som nestleder i Parat sammen med Anneli Nyberg som ny forbundsleder.
– Det er veldig hyggelig at mange har spurt om jeg kan tenke meg å bli nestleder. Jeg har erfaring som tillitsvalgt på ledernivå i Parat forsvar, som styremedlem i YS, i YS-Stat, i tillegg til ledererfaring fra Forsvaret, sier han.

Han ønsker å bruke all sin erfaring for å skape en enda bedre arbeidsdag for medlemmer og ansatte.
– Arbeidslivet er i endring, og vi må tilpasse oss samtidig som vi bevarer Parats unike kvaliteter. Lønns- og arbeidsvilkår er under press og medlemmer i Parat skal ha alle relevante og gode tjenester. Jeg vil jobbe for at Parat vokser og i tillegg leverer det vi lover, sier Hovde.

Johan Hovde og Anneli Nyberg. Foto: Privat.

Hovde viser til at både han og Nyberg begge har god, men ulik erfaring, og mener derfor de vil utfylle hverandre på en god måte.
– Nyberg kjenner hele privat sektor og Parat svært godt. Jeg har min erfaring fra staten og offentlig sektor. Hun er også valgt av de andre YS-forbundene til å lede privat sektor i YS, det er derfor åpenbart at hun nyter stor tillit internt i YS. Det trenger Parat, sier han.

Forslag til ny lederduo

Nyberg viser til at Parats vedtekter krever at ledelsen må bestå av representant for både privat- og offentlig sektor.
– Med Johan Hovde som en sterk nestlederkandidat, er jeg trygg på at vi sammen vil kunne utfylle hverandre og lede Parat på en god måte. Sammen med dyktige tillitsvalgte og kompetente ansatte i administrasjonen vil vi gjøre Parat enda bedre for både nåværende og nye medlemmer i alle arbeidslivets sektorer, sier Nyberg.

Powered by Labrador CMS